My feet are growing day and night

PRODUCTION: MUS-E Belgium vzw - PROJECT MANAGER: Tom Goris - FILM: Elisa Kint & Jan Knops - PRACTICAL PHILOSOHY: Jan Knops - VISUAL ARTS: Patries Wichers & Sophie Vanhomwegen - MOVEMENT: Jessy Driessens - INITIATOR INFANT PROGRAM MUS-E BELGIUM: Patries Wichers - MUSIC / PIANIST: Regina Lok Yan To - SOUND: Pol Vanlaer - MIXAGE: Boris Debackere - DISTRIBUTION: MUS-E Belgium vzw & Initia vzw
Brussel

Een MUS-E film van Elisa Kint en Jan Knops die de wondere wereld van kleuters aangrijpt om de kracht van de verbeelding vanaf prille leeftijd te tonen.

Een utopische werkelijkheid als inspiratie

MUS-E Belgium wil aan de hand van de film My feet are growing day & night een werkelijkheid tonen die volgens Picasso voor volwassenen, zelfs met de grootste inspanning, nauwelijks nog bereikbaar is geworden. Die onbereikbare, bijna utopische werkelijkheid van jonge mensen zou volwassenen kunnen aanzetten om hun blik op de werkelijkheid te veranderen en hen mogelijk zelfs inspireren om de samenleving anders in te richten.

kindjes kijken door deuropening

De achtergrond

Kleuters kunnen met alle gemak opereren in verschillende werelden die ogenschijnlijk niets met elkaar gemeen hebben. Zij handelen en denken autonoom en zijn virtuozen in creativiteit en logica. Zij zijn competent beings in plaats van becoming beings.

In 'My feet are growing day and night' tasten kleuters, samen met drie kunstenaars, een cineast en een praktisch filosoof, de imaginaire en de reële wereld af.

Dansende kinderen

Een artistiek avontuur vanaf prille leeftijd

Tijdens de projectweek Dromen Draaien (augustus 2014) werkten 3 kunstenaars, een praktisch filosoof, een cineast en kleuters samen in het GC De Pianofabriek in Sint Gillis. Samen onderzochten ze de werkelijkheid van kleuters. De kunstenaars, de praktisch filosoof en de cineast gingen op zoek naar de taal, de verbeelding, de gedachten en de ervaringen van de kleuters. Onderzoekend, stap voor stap wilden zij door middel van creatie en reflectie de ongelooflijke werkelijkheid van kleuters in een filmisch document vastleggen. De film beperkt zich niet tot de filmsetting van de kleuters in ateliers, ook de multiculturele leefomgeving van de kleuters en hun familie zal in beeld worden gebracht.