Gids OFF

Een MUS-E project met Maud Lefever en Laurent Quillet.
In samenwerking met Erfgoed Zuidwest in Kortrijk, het Folkloremuseum van Doornik en de Médiathéque des Encres in Saint-Amand-Les-Eaux.
Met steun van het Interreg-programma en het EFRO.
Doornik / Saint- Amand-les-Eaux / Kortrijk

EEN GIDS DIE SPEELT MET GRENZEN

Jongeren uit Doornik, Kortrijk en Saint-Amand-les-Eaux trokken erop uit om hun stad te (her)ontdekken. Samen met kunstenaars Maud Lefever en Laurent Quillet ontwikkelden ze unieke routes vanuit hun eigen visie en gevoeligheid. In elk van de drie steden nodigt deze gids u uit om een performatieve wandeling af te leggen met als doel uw zintuigen en de verbeelding te prikkelen.   

Guide-OFF FR/NL (146pagina's)

HOE IS DE GIDS TOT STAND GEKOMEN ?

In Doornik en Saint-Amand-les-Eaux werden de routes ontworpen doorheen verschillende ateliers waarbij stadskaarten, dialogen en kleuren werden onderzocht, maar waar vooral het wandelen in de stad en de spontane ontmoetingen die deze voortbrengt inspirerend werkten.  

In Kortrijk ontdekten de jongeren de stad per fiets, zij hebben voor deze gids dan ook een fietstocht uitgedacht met een focus op water in de stad.

In elk van de drie steden nodigt deze gids u uit om een performatieve tocht te ondernemen om uw zintuigen en uw verbeelding te prikkelen.

ZWEMBAD

Foto's brengen je aan het lachen.
En als je ze bekijkt
Of binnen tien jaar, dan:
het is net alsof we er terug zijn.

- Reem, leerling uit Kortrijk