FLUX

Een MUS-E project met Ellen Janssens, Tine Guns, Sarah Eechaut, Rebecca Lenaerts, basisscholen St. Leo Hemelsdaele, De Boomhut en Sint Michiels en Triënnale Brugge.
Brugge

FLUX is een multimediale kunstroute doorheen de Brugse Triënnale. Bezoekers worden uitgenodigd plaatsen te ontdekken die omwille van hun schoonheid of emotionele waarde gemarkeerd zijn in het leven van mensen.

Please click the pins on the map to discover the route.

Flux, een alternatieve kunstroute

FLUX is een schat aan ontroerende en verrassende verhalen die een nieuwe dimensie toevoegen aan uw bezoek aan de Triënnale. We nodigen u uit om de stad op een andere manier te verkennen. U kan uw eigen route uitstippelen en zo stukjes van de alternatieve kunstroute ontdekken.

WANNEER? 
TOT 
ma – zo  |  12:00 – 18:00


Als toeschouwer vertrek je met een boekje vol foto's en citaten gekoppeld aan plaatsen, een kaart van Brugge en toegang tot een online platform met audioverhalen.


Je kan het boekje en de kaart oppikken op het startpunt: infopunt Poortersloge (Kraanrei 19)

MEER INFO
Officiële website van de Brugse Triënnale

Opengeslagen boekje en kaart van de FLUX route

Stad, verandering en herinneringen

Het thema “liquid cities” van de Triënnale inspireerde de MUS-E kunstenaars om dieper in te gaan op de Panta Rhei filosofie: de eeuwige maar constante verandering.

Twaalfjarigen namen de tijd om stil te staan en het ritueel van een belangrijk moment in het verleden of de toekomst (opnieuw) te beleven. Zo koos elk kind één moment uit. De inspiratie kon een herinnering zijn die ooit is vastgelegd, of eentje die om de één of andere reden nooit gefotografeerd werd. Ze mochten ook een object bepalen dat de herinnering symboliseert én een plaats waar er een portret van hen zou genomen worden.

Polaroids op een schouw, met kinderen in beeld

In dialoog met een andere generatie

De jonge kinderen gingen in gesprek met senioren in een woonzorgcentrum. Met hun gemiddelde leeftijd van 81 jaar droegen zij de kinderen een warm hart toe, en vertelden over hun jeugd en herinneringen in Brugge.

In FLUX vloeien oude herinneringen samen met nieuwe gebeurtenissen. Door samen oude foto’s op te graven of gesprekken te voeren met ouderen worden herinneringen levend en echt. De blik van de 'outsider', de toerist in Brugge, voegt daar een verfrissende toets aan toe.