VIVRE EN MAI - LA CONTESTATION

Een intergenerationeel MUS-E project met kunstenaars Seppe Baeyens (beweging), Sophie Vanhomwegen (audiovisueel) en Ségolène Neyroud (geluid). In samenwerking met Les Brigittines, Instituut Diderot (Brussel) en Instituut Anneessens Funck (Brussel).
Brussel

In 'Vivre en mai - La contestation' werken kinderen, jongeren en volwassen samen rond ideeën als verzet, manifest, collectieve beweging en verandering.

Enkele jongeren en ouderen in een witte ruimte. Ze kijken naar elkaar.

1968 > 2018 

Mei '68, grootschalige protesten. De manifestaties waren uniek omdat ze niet uitgingen van een bepaalde bevolkingsgroep, maar omdat ze etniciteit, cultuur, klasse en leeftijd overstegen. De traditionele moraliteit maakte plaats voor een meer progressieve maatschappij met meer individualisme en sociale vrijheid. Hoe kijken jong en oud vandaag naar deze evolutie? Welke waarden dragen we vandaag met ons mee? En zijn we bereid om hiervoor op straat te komen?

Een jongen en een vrouw werken met verf en penseel aan een bord in karton.

Over generaties heen

Centraal binnen 'Vivre en mai - La contestation' staan de ontmoetingen tussen de jongeren en de volwassenen. De deelnemers worden ondergedompeld in het universum van de kunstenaars en gaan op zoek naar een gemeenschappelijke artistieke taal. Tijdens 18 wekelijkse sessies werken Seppe Baeyens (hedendaagse dans), Ségolène Neyroud (stem, geluid) en Sophie Vanhomwegen (multimedia) rond waarden en normen die iedereen belangrijk acht in de samenleving vandaag. 

Op het einde van het traject komen alle ervaringen samen. Hoogtepunt van 'Vivre en mai - La contestation' is een voorstelling in Les Brigittines te Brussel. 

Aan de slag met fotografie in de inkomhal van Les Brigittines

un souffle de vie
après de tous je suis moi
mon nid, ma famille